Υλικά
Για τα κεφτεδάκια ψαριού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 800 γρ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρο ή ροφό ή σφυρίδα κλπ)
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 2 αυγά
- Φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
- Αλάτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. τριμμένες ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια ψαριού
Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Μαδάμε το ψάρι σε μπολ.
Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες.
Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10΄.
Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
ΠΗΓΗ argiro