Πε. Δεκ 19th, 2024

Υλικά 

Για τα κεφτεδάκια ψαριού

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρο ή ροφό ή σφυρίδα κλπ)
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
  • Αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια ψαριού

Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Μαδάμε το ψάρι σε μπολ.

Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες.

Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά.

Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10΄.

Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

ΠΗΓΗ argiro