Πε. Δεκ 19th, 2024

Καλοκαιρινή συνταγή, νόστιμη,εύκολη και γρήγορη

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. βασιλικό

400 γρ. ντομάτες

250 γρ. μοτσαρέλα

Για τη σύνθεση

200 γρ. κουσκούς, βρασμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

πιπέρι

βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240οC στο γκριλ.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε 8 φέτες, και αφήνουμε στην άκρη.
Γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους, το μείγμα του σκόρδου και από 2 φέτες ντομάτας.
Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλας. Ψήνουμε ξανά για 3-5 λεπτά.

ια τη σύνθεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το κουσκούς, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο και το κουσκούς με ελαιόλαδο, πιπέρι, και βασιλικό.Διατροφικός ΠίνακαςΕξοπλισμόςΕκτύπωση

ΠΗΓΗ akispetretzikis