Πε. Δεκ 19th, 2024

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή

περισσότερα 

Υλικά 

Δοσομετρητής Λήψη Υλικών

Για το κοκκινιστό λαχανόρυζο

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε καρέ)
  • 1 πράσο (κομμένο σε φέτες)
  • 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1-2 κλων. σέλερι (ή 1/2 ψιλοκομμένη σελινόριζα)
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 λεμόνι χυμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • (προαιρετικά) γιαούρτι ή φέτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το λαχανόρυζο κοκκινιστό

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.

Προσθέτουμε τα καρότα και το κομμένο λάχανο.

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί για 1΄.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 φλ. ζεστό νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′.

Τότε, προσθέτουμε το ρύζι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι να σκάσει το ρύζι για το λαχανόρυζο κοκκινιστό.

Όταν σβήσουμε το κοκκινιστό λαχανόρυζο, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό.

Για αυτό αν εξατμιστούν τα υγρά κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε το λαχανόρυζο με λίγο ελαιόλαδο.

Το αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 10′ σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.

Για αυτό είναι απαραίτητο να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε τη φωτιά.

ΠΗΓΗ argiro