Πε. Δεκ 19th, 2024

Παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φέτα, ξερή
  • Λάδι για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μήκος στα δύο, αφαιρέστε το κέντρο τους και χάσουν τα υγρά του με αλάτι για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.

Βήμα 3

Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο για περίπου 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 5

Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Σιγοβράστε για 10- 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Βήμα 6

Προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 5-10 λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό.

Βήμα 7

Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Προσθέστε τη φέτα, ανακατέψτε καλά, και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να γεμίσετε τις μελιτζάνες που έχετε ψήσει.

Βήμα 8

Τοποθετήστε τις γεμισμένες μελιτζάνες σε ένα βαθύ ταψί, προσθέστε λίγο νερό στο κάτω μέρος του ταψιού, και ψήστε για 20- 30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν πλήρως (μπορείτε να πασπαλίσετε με κάποιο τυρί τριμμένο).

ΠΗΓΗ newsbeast