Πε. Δεκ 19th, 2024

Μία γευστική πρόταση για όσους τηρούν την νηστεία των Χριστουγέννων και όχι μόνο από την διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ζυμαρικά με όσπρια και παρμεζάνα, ένας συνδυασμός που δεν περιμένεις να σου δώσει τέτοια νοστιμιά και πλούσια γεύση.

Μία γευστική πρόταση για όσους τηρούν την νηστεία των Χριστουγέννων και όχι μόνο από την διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για τα ρεβύθια με λαζανάκι:

ADVERTISING

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. Σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 συσκ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. λαζάνια ή άλλο ζυμαρικό
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Tριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ρεβύθια με λαζανάκι

Εκτέλεση:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια που περίσσεψαν από το τραπέζι της προηγούμενης μέρας.

Διαφορετικά, μουλιάζουμε τα ρεβύθια μια ημέρα πριν. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά. Τα αφαιρούμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβύθια και λίγο από το νερό των ρεβυθιών.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′, τα ρεβύθια πρέπει να είναι αρκετά ζουμερά.

Πολτοποιούμε 1/2 φλ. ρεβύθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα να πυκνώσει.

Σπάμε τα λαζάνια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.

Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε την πηχτή σούπα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανέστρα, κοφτό μακαρόνι, κοχυλάκι ή χυλοπιτάκι.

Αν σας άρεσαν τα ρεβύθια κοκκινιστά με ζυμαρικά, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή