Νόστιμο σουφλέ σπανάκι με μπεσαμέλ σε συνδυασμό με τα λιωμένα τυριά θα κάνει το γεύμα σας απίθανο
Υλικά
- 1 ½ kg σπανάκι (πλυμένο και στραγγισμένο)
- 2 τρυφερά κρεμμύδια
- 200 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. γκούντα
- 2 ασπράδια
- 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το ταψί
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο βούτυρο
Για τη μπεσαμέλ
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 lt γάλα
- 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- 2 κρόκους
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Λίγο άνηθο ψιλοκομένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γρήγορο σουφλέ σπανάκι
Εκτέλεση
Ζεματάμε πρώτα σε κατσαρόλα το σπανάκι σε νερό που βράζει για 2-3΄.
Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα τυριά, τα ασπράδια χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά να καλυφθεί η βάση του σκεύους.
Αδειάζουμε τη γέμιση.
Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε το σπανάκι ογκρατέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει λεία και να πυκνώσει.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μισό τυρί.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αδειάζουμε πάνω στη γέμιση.
ΠΗΓΗ argiro