Μια εύκολη μαμαδίστικη συνταγή με μια παραλλαγή που θα μαγέψει τους δικούς σας
ΥΛΙΚΑ
900 γρ. φασολάκια πλατιά, κατεψυγμένα
350 γρ. μανιτάρια champignon
800 γρ. πατάτες
75 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
500 γρ. νερό
⅓ ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
ψωμί, σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 50 γρ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες, το προσθέτουμε, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα λαχανικά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και το νερό, και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βράζουμε για 40 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε στο μπολ το περισσότερο από το ζουμί της κατσαρόλας, ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε τη σάλτσα από το μπολ στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα, μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φέτες ψωμιού.
ΠΗΓΗ akispetretzikis