Τρ. Μαρ 11th, 2025

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  •  3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  40 ml χυμός λεμόνι
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  •  80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο