Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες!
Υλικά
Για χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλων. θυμάρι
- 2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο )
- 500 γρ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Για της χυλοπίτες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή).
Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8 με 10 λεπτά.
Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο.
Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5 με 6 λεπτά, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι).
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5 με 6 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια.
Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν.
Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον.
Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα.
Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα.
Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
ΠΗΓΗ argiro