Πε. Δεκ 19th, 2024

Βάλτε το χοιρινό στη χύτρα ταχύτητας για να εξοικονομήστε χρόνο και συνοδέψτε το με τον απόλυτο πουρέ πατάτας με duxelle μανιταριών

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό καρέ

2,2 κιλά χοιρινό καρέ, γαλλικής κοπής χωρίς καρίνα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 σκ. σκόρδο

1 σέλερι

400 γρ. νερό

αλάτι

πιπέρι

Για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες

200 γρ. μανιτάρια champignon

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

70 γρ. βούτυρο

3-4 κ.σ. λάδι τρούφας, προαιρετικά

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. μουστάρδα, με ολόκληρο σιναπόσπορο

50 γρ. νερό

2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και αφήνουμε να κάψουν.

Τοποθετούμε το χοιρινό καρέ σε ένα ξύλο κοπής και το δένουμε περιμετρικά με έναν σπάγκο περνώντας τον ανάμεσα στα κόκαλα για να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο. (Προσέχουμε να μην σφίξουμε πολύ δυνατά τον σπάγκο για να μην κοπεί το κρέας.)

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστεί καλά το κρέας σε όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε το καρέ στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα.

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλερι.

Ρίχνουμε στη χύτρα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με το λάδι του γιατι θα το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

Μεταφέρουμε το καρέ πάνω από τα λαχανικά και προσθέτουμε το νερό.

Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 3 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη βράζουμε για 1 ώρα.

Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.

ΠΗΓΗ akispetretzikis