Εύκολη, γρηγορη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια
Υλικά
200 γρ. φακές, ψιλές
αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
250 γρ. κίτρινο ρύζι, ή γλασέ
2 λίτρα νερό
1 κύβο λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
λεμόνι
θυμάρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τις φακές, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τις φακές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, τον κύβο, τις δάφνες, το ξύσμα από το λεμόνι και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτες λεμονιού και θυμάρι.
ΠΗΓΗ akispetretzikis