Πε. Δεκ 19th, 2024

Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 600 γρ. κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Στεγνώστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3

Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλεύρι, ιταλικό καρύκευμα και την επιθυμητή ποσότητα αλατιού και πιπεριού. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα (όλο το αλεύρι πρέπει να κολλήσει στο κοτόπουλο).

Βήμα 4

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι, το βούτυρο πρέπει να λιώσει γρήγορα.

Βήμα 5

Προσθέστε το κοτόπουλο σε μια ομοιόμορφη στρώση, προσπαθήστε να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ των κομματιών ώστε να ροδίσουν και όχι να αχνίσουν.

Βήμα 6

Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να ροδίσει όμορφα στο κάτω μέρος, περίπου 3 λεπτά, μετά γυρίστε το στην αντίθετη πλευρά και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ψηθεί σχεδόν μέχρι μέσα.

Βήμα 7

Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 8

Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ newsbeast