Εύκολη συνταγή με 3 διαφορετικά όσπρια, μια θρεπτική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά
200 γρ. φασόλια, λευκά
200 γρ. ρεβίθια, μικρόσπερμα
200 γρ. φακές
2 κρεμμύδια
2 καρότα
3 στικ σέλερι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 λίτρα νερό
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φασόλια και τα ρεβίθια, και γεμίζουμε το μπολ με νερό.
Προσθέτουμε 1 κ.γ. κοφτό αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε τα καρότα σε κύβους και το σέλερι σε φέτες πάχους 1 εκ., και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το θυμάρι, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον κύβο, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές και βράζουμε για ακόμα 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια και να χυλώσει η σούπα.
Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
ΠΗΓΗ akispetretzikis