Ενα σοκολατένιο κέικ με ρεβύθια. Το ήξερες ότι το συγκεκριμένα όσπριο περιέχει μια σειρά θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών, των μυών και του δέρματος;
Επίσης, το συγκεκριμένο κέικ που το έχει δημιουργήσει η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet) είναι κατάλληλο για όσους έχουν θέματα με τη ρύθμιση του σακχάρου ή αντίσταση στην ινσουλίνη.
Επιπλέον είναι σούπερ θρεπτικό και κάθε κομμάτι του περιέχει 10 γρ. φυτικές ίνες και 10 γρ. πρωτεΐνης, όποτε μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες μέσα στη μέρα σου.
Σοκολατένιο κέικ από ρεβύθια
Υλικά:
- 700 γρ. ρεβύθια βρασμένa
- 1 καρότο
- 230 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. ταχίνι
- 25 γρ. κακάο
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 70 γρ. σταγόνες σοκολάτας (για μέσα στη ζύμη)
- 130 γρ. μαύρη σοκολάτα για την επικάλυψη
- 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και σπασμένα
*Αν δεν έχεις ψημένα αμύγδαλα, ψήνεις ωμά για 17 λεπτά στους 150 °C
Eκτέλεση:
1) Μουλιάζεις τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και τα βράζεις μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Χρειάζονται περίπου 250-350 γρ. ξερά ρεβιθιά για να έχουμε 700 γρ. βρασμένα.
2) Μουλιάζεις τις σταφίδες σε βραστό νερό για 15 λεπτά και τις στραγγίζεις. (Και περισσότερη ώρα να μουλιάσουν δε μας πειράζει)
3) Βάζεις όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων εκτός από τη σοκολάτα, χτυπάς, προσθέτεις τα 70 γρ. μαύρης σοκολάτας, αδειάζεις σε φόρμα και ψήνεις για 45-50 λεπτά στους 180 °C
4) Το αφήνεις να κρυώσει και λιώνεις τα 130 γρ. μαύρης σοκολάτας με 1 κγ ελαιόλαδο
5) Στη συνέχεια προσθέτεις στη σοκολάτα τα 80 γρ. αμύγδαλα κι ανακατεύεις. Τα υπόλοιπα 20 γρ. τα αφήνεις για να τα βάλεις από πάνω
6) Καλύπτεις το κέικ με τη σοκολάτα πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα κι έτοιμο!!
ΠΗΓΗ shape